hulp aanvragen

briefpost adres in Almere aanvragen

Briefadres
Als u geen woonadres heeft in Nederland, is het mogelijk om bij de gemeente een briefadres aan te vragen. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als u in een instelling voor gezondheidszorg of in een gevangenis verblijft. Maar ook als u geen vaste woonruimte heeft. Een briefadres is het adres van een bekende die uw post ontvangt.

Hoe vraag ik een briefadres aan?
Per heden 1 juli 2013 is de procedure voor het aanvragen en/of verlengen van een briefadres in de Gemeente Almere gewijzigd.

Ga direct naar de website van de Gemeente Almere via de volgende link; Briefadres Almere Aanvragen

 

ADF

Voor een een complete intake wordt gebruik gemaakt van een A(anmeld)D(iagnose)F(ormulier). Deze kun je hieronder downloaden en/of printen.

ADF van De Huiskamer

Als je het formulier opent met Acrobat Reader kun je het digitaal invullen en als bijlage versturen naar dehuiskamerjongeren@hotmail.com.

Je kunt het ook rechtstreeks sturen naar Robert Roch; r.roch@kwintes.nl

Je kunt het formulier natuurlijk ook printen, invullen en opsturen naar;

De Huiskamer

Schoutstraat 41-43

1315 EW Almere

 

aanvraag uitkering

Wat moet ik weten vóór ik een uitkering aanvraag?

  • Werk voorop: Het zoeken en krijgen van werk staat voorop tijdens het verzoeken om en ontvangen van een uitkering. Als werk niet mogelijk is, wordt er met u gekeken naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, zorg of een andere zinvolle dagbesteding.
  • Digitaal: Wij willen u snel en effectief helpen. Daarom is de informatie over de aanvraag en de aanvraag zelf zoveel mogelijk digitaal. Ook uw bewijsstukken kunt u digitaal aanleveren.
  • Helpdesk: Heeft u hulp nodig bij digitaal aanvragen? Vaak zijn er mensen in de omgeving, zoals buren, kennissen of familieleden, die willen helpen als het niet lukt. Mocht het toch niet lukken, dan kunt u terecht bij de Helpdesk van Sociale Zaken. De Helpdeskmedewerkers kunnen u helpen zodat u het de volgende keer zelf kunt doen. Meer informatie over de Helpdesk vindt u hier.

schuldsanering

Bij de Huiskamer Almere kun je ook terecht voor hulp bij schuldsanering. Schulden kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Een veel voorkomende oorzaak is het niet voldoen van ziektekostenpremies.

Meer informatie hierover kun je vinden op de Zorgverzekeringslijn.