aanvraag uitkering

Wat moet ik weten vóór ik een uitkering aanvraag?

  • Werk voorop: Het zoeken en krijgen van werk staat voorop tijdens het verzoeken om en ontvangen van een uitkering. Als werk niet mogelijk is, wordt er met u gekeken naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, zorg of een andere zinvolle dagbesteding.
  • Digitaal: Wij willen u snel en effectief helpen. Daarom is de informatie over de aanvraag en de aanvraag zelf zoveel mogelijk digitaal. Ook uw bewijsstukken kunt u digitaal aanleveren.
  • Helpdesk: Heeft u hulp nodig bij digitaal aanvragen? Vaak zijn er mensen in de omgeving, zoals buren, kennissen of familieleden, die willen helpen als het niet lukt. Mocht het toch niet lukken, dan kunt u terecht bij de Helpdesk van Sociale Zaken. De Helpdeskmedewerkers kunnen u helpen zodat u het de volgende keer zelf kunt doen. Meer informatie over de Helpdesk vindt u hier.

De dienstverlening van de gemeente Almere is steeds meer online. Ook uw verzoek om een bijstandsuitkering is zoveel mogelijk online. Heeft u hierbij hulp nodig? Vaak zijn er mensen in de omgeving, zoals buren, kennissen of familieleden, die willen helpen als het niet lukt. Mocht het toch niet lukken, dan kunt u terecht bij de Helpdesk van Sociale Zaken. De Helpdeskmedewerkers kunnen u helpen zodat u het de volgende keer zelf kunt doen.